Groen bedrijf

De Meyer NV kiest voor duurzaam ondernemenEen plek bij de duurzame bedrijven van Gent

Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen, daar ligt de toekomst van De Meyer NV en met die woorden begon de opbouw van onze groene doelstellingen. Een faseplan in volle opbouw waarbij duurzame energie, elektrificeren van het machinepark en groenere mobiliteit vooraan staan. Hoe we dit vormgeven? Door stapsgewijs te vergroenen aan de hand van een ambitieus, maar realistisch plan en door deze aanpassingen deel uit te maken van de duurzame bedrijven in Gent.

Hoe wij nu al duurzaam ondernemen

Een groen bedrijf doet aan duurzaam ondernemen en daarom bouwden we 234 zonnepanelen en een 95. 000 wattpiek installatie. Op deze mastodont aan groene energie draait De Meyer dag elke dag. We gebruiken het voor de computers en telefoons op het bureau tot ons uitgebreid machinepark. De keuze voor groene energie deden we dan ook heel bewust, want als houtbedrijf leggen we duurzaamheid, kwaliteit en efficiëntie op één lijn. Deze investering stond dan ook meteen op de planning bij het opmaken van onze duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. En er staan er nog een heel pak op de agenda!

VOLG ONS OP FACEBOOK

Op weg naar een duurzaam machinepark

Stiller, sneller, efficiënter en groener. Een duurzaam machinepark levert alleen maar voordelen en daarom elektrificeren we onze machines. We doen dit stelselmatig en zeiden alvast vaarwel tegen onze vierweg dieselheftruck en verwelkomden een gloednieuwe elektrische meerweg heftruck van Hubtex. Vervolgens is er nog een elektrische heftruck in de maak. De winst? 100% schonere energie en een stillere werkomgeving. Leuk voor onze mensen en nog leuker voor de natuur.

Groene mobiliteit voor werkgevers en klanten

Een groen bedrijf kiest voor groene mobiliteit. Want niet alleen ons machinepark krijgt een update, ook de algehele mobiliteit moet eraan geloven. Om te zorgen dat zowel onze medewerkers, als onze klanten de batterijen kunnen opladen, voorzien we 4 laadpalen op de publieke parking van De Meyer NV in Evergem. Veel beter dan een Duracell en een nieuwe stap richting duurzaam en maatschappelijk ondernemen. Kom dus gerust met je elektrische wagen/bestelwagen tot aan onze deur en laat hem op, terwijl wij je helpen met hout.

Dit nieuwsbericht delen: